Йога за бременни със Светла Иванова

Бременността е едновременно щастлив и труден период от живота на жената. Йога практиките са признати по целия свят, като щадящ начин за поддържане на физическа активност и подготовка на тялото за естествено раждане. Поредицата на Светла Иванова дава възможност на бъдещите майки, които предпочитат да практикуват вкъщи, идеална възможност да изберат подходящите за тях упражнения. Релаксиращите практики в края на всеки епизод са полезни както за майчината психика и физика, така и за любимото човече, което тя носи в себе си.

ЕПИЗОД 1 – ЙОГА ЗА ВСИЧКИ БРЕМЕННИ

ЕПИЗОД 1 – ЙОГА ЗА ВСИЧКИ БРЕМЕННИ

Практиката, предствена в този епизод е съобразена с нуждите и възможностите на жената през целия период на бременността. Кратка медитация, с визуализация и упражнения за цялото тяло.

ЕПИЗОД 2 – ЙОГА ЗА БРЕМЕННИ 2-РИ ТРИМЕСТЪР

ЕПИЗОД 2 – ЙОГА ЗА БРЕМЕННИ 2-РИ ТРИМЕСТЪР

В този период на бременността тялото започва да наердява, коремчето изпъква и променя стойката на тялото. Добре е всяка бременна жена да избере своя начин за запазване на физическа активност.

ЕПИЗОД 3 – ЙОГА ЗА БРЕМЕННИ 3-ТИ ТРИМЕСТЪР

ЕПИЗОД 3 – ЙОГА ЗА БРЕМЕННИ 3-ТИ ТРИМЕСТЪР

В третия триместър тялото започва да се подготвя за раждането. Бебето расте по-бързо, коремчето изпъква все повече. Предложените от Светла Иванова практики са много подходящи за физическа активност.

ЕПИЗОД 4 – ЙОГА ЗА БРЕМЕННИ 1-ВИ ТРИМЕСТЪР

ЕПИЗОД 4 – ЙОГА ЗА БРЕМЕННИ 1-ВИ ТРИМЕСТЪР

Първите месеци от бременността са период на привикване на майчиния организъм към промяната, която е в ход. Йога практиките могат да бъдат изключително полезни в тези, доста трудни за някои жени, дни.

]