neterra.tv

Please upgrade your browser to use Neterra.tv.

You are seeing this page because you are using a unsupported browser. Currently we support the following browsers:

Chrome
latest version
Firefox
latest version
Safari
latest version
Edge
latest version
Internet Explorer
version 11

Без багаж

"Без багаж" е единственото по рода българско предаване за туризъм и приключения в телевизионния ефир. През юли 2018 г. поредицата премина кота "500 епизода". От създаването си преди 12 години екипът на "Без багаж" обиколи десетки страни, запозна зрителите със стотици дестинации и разказа над 1000 истории за непознати кътчета на планетата и нейните обитатели. Предаването е насочено както към любознателните, така и към ентусиасти с жажда за допир до нови светове, природа, история и цивилизация.

Автор и продуцент е Биляна Траянова, която се определя като "неспокойна душа", която се занимава и с писането на сценарии и детски книги, продуцирането на телевизионни формати и документални филми.

"Пътуването носи знание, радост, добро за всички. Знанието е в основата на толерантността, толкова нужна ни в наши дни! С пътуването започваме да се познаваме един друг по-добре, намираме сходство в мечтите си, разбираме, че можем да бъдем приятели, които се подкрепят", казва Биляна Траянова.

При закупуване на абонамент ще получите стартов пакет от 40 серии, събрани специално за вас в тематични комплекти. Всеки следващ месец ще получавате минимум 10 допълнителни серии, включително и 4-те най-нови епизода от настоящия сезон на "Без багаж".

Кения и Занзибар – магическа природа и история – 10 епизода

Кения е страна, която те кара да се влюбиш - в живота, в природата, в свободата да бъдеш сред най-прекрасните животни на планетата. Магическо кътче от Земята, което събужда всички сетива. Занзибар извиква картини на мечтан рай, осеян с кокосови палми , многоцветни коралови рифове, и безкрайни мили бели пясъци в полите на прозрачни тюркоазени води. Едно несравнимо пътешествие, което ще ви накара да усещате, копнеете и трептите за още.

Мистичните ритуали в Перу, Мексико и Етиопия – 7 епизода

Мистичните ритуали – необяснима комбинация от места и хора. Какво е общото между бойците Санди Мурти на остров Бали, индианците Цоцил в Мексико и шаманите в Перу? Воини, които се бият със силата на мисълта, индианци, които лекуват чрез мистицизъм и шамани, които говорят с мълниеносни облаци. Скалните църкви в Лалибела лекуват, а Мачу Пикчу кара хората да потъват в забрава. Духове, свещи и живи пилета. Заплахи от затвор, болести, мълнии и кървави жертвоприношения. Очертава се интересно пътуване!

На остров Бали с деца – мисия възможна! – 4 епизода

На остров Бали децата не скучаят! Сутрин асистират на новоизлюпени пеперуди да се появят на бял свят. Хранят слончета с плодове. Гушкат слънчеви мечета. На обед похапват в компанията на грабливи хищни птици. Следобед си играят с папагали жако и се гонят с пеликани. А вечер плуват в компанията на делфини. Един нормален ден. С дивите животни.

Остров Бали - романтичен и луксозен - 2 епизода

Хотелите „Тугу“ на остров Бали и на остров Ломбок са от извънземна категория. Веригата е създадена от колекционер на антики. Произведения на изкуството от цяла Азия са вплетени в интериора. Комбинацията от дизайн и природа зашеметява посетителя и спира дъха му. Величествени градини, нощно небе, отрупано със звезди, морски бриз и шума на вълните. Храмове, древни статуи и артефакти – разглеждаме ги без билет. Това е пътуване за всичките сетива.

Тунис, Египет и Дубай - диви приключения - 6 епизода

Една красива арабска приказка с много изненади. Със специалното участие на сови, орли, соколи и ястреби. Първата изненада - ловът с хищни птици съвсем не е останал в древността. Това е скъпо занимание, в което са въвлечени шестцифрени суми. Втората - пустинята не е топло място. Нощите в Сахара са студени, а ние - неподготвени. Участват още: бедуини, камили, пернати хищници с качулки на главата и ... няколко милионери.

Китай – Необятен и загадъчен - 4 епизода

С безброй лица Китай е едно от предизвикателствата пред всеки пътешественик. Голяма хапка дори за най-развинтеното въображение. Затова предаването се потапя в необятната история на императорите, магията на калиграфските четни и фестивала на драконовите лодки.

Християнството по света - 6 епизода

Знаем къде се намираме. За друго не сме наясно. Мястото - скалните църкви на Лалибела в Етиопия. Местните вярват, че са създадени от ангелите. А ние предполагаме, че под тях има подземни тунели. Мексико. Завладяни сме от легендата за Гуадалупе и идеята да усетим как местните празнуват Великден. Християнските вярвания тук са примесени с тези на микстеките, сапотеките, ацтеките и маите. Мексиканският микс - уникален, дързък и колоритен! Страстната седмица. Чудим се защо по улиците на Мексико сити се извиват шествия с фигури на Исус?

Мианмар - хармония, спокойствие и самобитност - 10 епизода

Мианмар предлага едно вълнуващо пътешествие в хармоничния и спокоен свят на будизма. Магични и величави храмове, където можеш да се потопиш в мистиката на тази религия. Дивна природа и крехка локална идентичност. Едно пъстро самобитно кътче, далече от влиянието на глобалната култура.

Племенни истории от Етиопия - 6 епизода

Голи, ловуващи и недружелюбни. С кожени препаски и автомати. Долината Омо в Етиопия. Племето Мурси ни връща в дните преди Христа. Стандартите за красота включват срязани уши и устни. Омилостивяват се само от чисто нови банкноти. В племето Каро обичат шегите, но това не им пречи да практикуват смъртоносни практики. Племето Хамар са цветни хора. В буквален смисъл. Главите и раменете им са оцветени с червена глина, смесена с краве масло. За да се изкъпят, копаят дупки на дълбоко. Резултатът – мътна подпочвена вода. Най-доброто, с което разполагат.

Танзания – Древни племена и дива природа - 9 епизода

„Без багаж“ се изправя очи в очи с автентичните наследници на предците и неповторимата тръпка на дивата африканска природа. Прави огромен скок назад в една отминала епоха. Там, където огънят и плодовете на природата са всичко, което хората са имали. И посещава райони, където кръговратът на живота все още не е опорочен.

Непознатото лице на Гръцките острови – 9 епизода

Древногръцки легенди, делви, пълни с вино, вкусна храна и малко сиртаки. На Самотраки търсим къде е открита прочутата статуя на богинята Нике. Разхождаме се из вековни гори от чинари в компанията на планински кози и похапваме сладичко мизитра. Крит. Островът предлага всичко – история, архитектура, трекинг, планински селца, гурме преживяване с трюфели и пивко вино. Остров Спиналонга - островът на прокажените. Тук никой не смее да замръкне! Романтичният Санторини. Островът е дестинация за сключване на бракове.

Перу – от величествената Амазонка до загадъчния Мачу Пикчу - 18 епизода

Земята на великите инки, между сухите равнини на Тихия океан до върховете на величествените Анди и тропическите гори на Амазония – Перу е една от най-притегателните дестинации. Безкраен екстаз за сетивата и въображението благодарение на глетчери, скрити в облаците, тайнствения град Мачу Пикчу и усмихнатите лица на народа на кечуа и племената от джунглата на Амазонка.

Япония - 8 епизода

Екзотично, слънчево и цветно място- това е Япония. Различните вишневи цветове, приказните гледки и незабравимата архитектура в Киото. А знаете ли какво означава "минка"?! Нарицателно за народни жилища. В Япония са и най-старите хотели, а вкусът на водорасли и аромата на суши и ориз те карат още повече да искаш да вкусиш част от Япония. Едно непознато предизвикателство за пътешественика.

Боливия - 2 епизода

Една от най-контрастните страни в света. Красива природа със забележителна история и в същото време – една от най-бедните държави в Южна Америка. Населението се разделя на много богати и крайно бедни, които заемат по-големия процент. Влажните тропични гори, сухите безводни пустини и ледени планински върхове са част от многоликата природа. Боливия има слаборазвита инфраструктура, заради специфичния и труден за овладяване релеф. Хората по тези земи са пазители на древни традиции и занаяти, заобиколени от уникална, дори мистична красота.

Сърбия – близка и непозната - 4 епизода

Плескавици, музика и свежи вицове. Манастири, старинни храмове, древни крепости и музеи. Сърбия е толкова близка, но понякога толкова непозната. Дестинация за дълъг уикенд, но и за едноседмична почивка. Място, където хората обичат живота. Край Цариброд разглеждаме впечатляващи манастири. В Пирот тъчем килими. В Ниш се потопяваме в историите за Константин Велики. Столицата Белград е изпълнен с история, прекрасни ресторанти и забележителен нощен живот. Едно истинско балканско приключение с гостоприемни съседи и вкусна храна.

Малдиви – Раят в Индийския океан - 6 епизода

Малдивите примамват с омагьосващи гледки, невероятно чисти води и зашеметяваща растителност. Тук белите пясъци галят като брашно и са вълшебно място за почивка. Водите са дом на пъстро подводно царство и подканят към гмуркане и риболов. Природата хипнотизира със своето растително разнообразие. Туризмът е смес от романтично забавление, релаксиращо изживяване и звезден комфорт. Стотици парченца рай, пръснати из сините води на Индийския океан.

Зареждане

Времето за зареждане зависи от скоростта на Интернет връзката Ви.